Klaar om Slecht Nieuws te Brengen (in 5 dagen)

Klaar om Slecht Nieuws te Brengen (in 5 dagen)

Slecht nieuws brengen hoeven de meeste mensen (gelukkig) niet al te vaak te doen. Sommige mensen zelfs maar een enkele keer. Prettig voor hen maar niet voor de ontvanger van het nieuws. Die zit tegenover een ongeoefend persoon die stuntelig slecht nieuws brengt. Dit zorgt vaak voor nare situaties, verdriet en zelfs conflicten. Toch kan je met een aantal goede technieken en wat oefening zorgen dat de kwaliteit van het gesprek sterk verbeterd en het nieuws wat prettiger aan komt. In deze korte Online Training bereid je jezelf voor op een slechtnieuwsgesprek. De training is opgebouwd om te volgen richting je gesprek. Je start hem dus een week van tevoren. Elke dag doe je een stukje van je voorbereiding en krijg je belangrijke tips en tricks om het gesprek goed te laten verlopen. Zo ben je optimaal voorbereid op de dag van je slechtnieuwsgesprek.

Communicatie & Presentatie

week Boertien Vergouwen Overduin
Online Academy

Doelgroep

Er is geen instapniveau nodig voor deze training. De training is speciaal ontworpen voor iedereen die wel eens slecht nieuws moet brengen aan een ander. Het is niet noodzakelijk dat je in een leidinggevende positie zit. We kiezen een brede benadering waardoor het ook bruikbaar is als je projectleider, leverancier of gewoon collega bent.

Leerdoelen

Als je deze training hebt afgerond: Kun jij uitleggen door welke psychologische fasen de slechtnieuwsontvanger gaat en hoe je daarop inspeelt Kun jij een verantwoord slechtnieuwsgesprek voeren in elke context Weet je niet alleen wat je tijdens het gesprek moet doen, maar ook ervoor en erna Kun je jezelf behoeden voor de meest gemaakte fouten omtrent het voeren van een slechtnieuwsgesprek

Week 1: Slechtnieuwsgesprekken voeren

  • Dag 1: Hoe bereid je je voor?

  • Dag 2: Meest gemaakte fouten

  • Dag 3: Slecht nieuws brengen

  • Dag 4: Emoties, emoties

  • Dag 5: De juiste nazorg bieden

Interesse in deze online training?

Aanmelden