Leercultuur Ontwikkelen in je Organisatie

Leercultuur Ontwikkelen in je Organisatie

Flexibiliteit, wendbaarheid en employability zijn essentieel voor toekomstbestendige organisaties. Daarom wordt steeds vaker over een lerende organisatie gesproken. Een organisatie waarin continu ontwikkeld wordt en die eigenlijk continu verandert. Hiervoor is een sterke leercultuur een essentieel fundament. Hiermee zorg je dat medewerkers fouten durven maken, reflecteren en boven al natuurlijk continu aan het leren zijn. In deze training leer je hoe je die leercultuur in jouw team of organisatie kunt aanwakkeren en behouden. Je gaat onder andere samen met je team normen en waarden bespreken, de leerwensen- en behoefte in kaart brengen en doelen stellen om samen te behalen. Ook weet je na deze training hoe je een open sfeer kunt creëren waarin feedback gewaardeerd wordt, teamleden fouten durven maken en gepraat wordt over leren. Daarnaast weet je precies wat jouw rol is als leidinggevende en wat je kunt doen om de leercultuur ook te behouden.

Leidinggeven

weken Online Academy
Online Academy

Doelgroep

Deze training benaderen we vanuit het perspectief van de leidinggevende. Je haalt er dus het meeste uit als je een positie als leider, manager of directeur hebt. Je krijgt bijvoorbeeld veel opdrachten die je met je team moet uitvoeren. Heb je geen leidinggevende positie dan kan je deze training natuurlijk gewoon volgen voor ideeën en inspiratie.

Leerdoelen

Als je deze training hebt afgerond: · Heb je op een rijtje welke visie op en afspraken over leren er in jouw organisatie zijn en wat dat betekent voor jouw team · Ken je de leerbehoeften van je team(leden) en heb je op basis hiervan samen leerdoelen opgesteld · Heeft jouw team een gezamenlijke set van normen en waarden afgesproken en zijn er afspraken gemaakt over leren in het team · Voldoen jij en jouw team aan de randvoorwaarden voor een leercultuur · Kun je verschillende technieken toepassen om een open en veilige sfeer in je team te creëren · Kun je je teamleden motiveren en inspireren om te leren

Week 1: Hoe activeer je een lerend team?

  • Dag 1: Een leercontract ontwikkelen

  • Dag 2: Gezamenlijke waarden en normen bepalen

  • Dag 3: Doelen stellen op basis van leerbehoefte

  • Dag 4: Randvoorwaarden voor een leercultuur

  • Dag 5: Een positief klimaat maken

Week 2: Ondersteuning voor een leercultuur

  • Dag 6: Jij doet ertoe: jouw rol bij een lerend team

  • Dag 7: Feedback als krachtig instrument

  • Dag 8: Motiveren om te leren

  • Dag 9: Inspireren om te leren

  • Dag 10: Succeservaringen benoemen en vieren

Interesse in deze online training?

Aanmelden